Καλώς ήρθατε στην τάξη μας! Πιάστε κι εσείς μια ακτίνα του ήλιου. Έχει τόσες πολλές! Σίγουρα θα βρείτε μια να σας ταιριάζει. Αρπάξτε την και ταξιδέψτε μαζί μας στη γνώση, στη φαντασία και στη χαρά! Αγγελική

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Τρόποι για να ξεκλειδώσετε τον μαθητή με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής- Υπερκινητικότητα (ΔΕΠΥ)

"Η εικόνα ενός παιδιού με ΔΕΠΥείναι αυτή ενός δύσκολου και ατίθασου παιδιού: είναι άτακτο, αδέξιο και απρόσεχτο, ανοργάνωτο, προκλητικό, κακός μαθητής, ενώ δεν φαίνεται ότι έχει κάποιο νοητικό πρόβλημα. Είναι το παιδί που φέρνει σε απελπισία γονείς και εκπαιδευτικούς, οι οποίοι συχνά αισθάνονται ανίκανοι και αποτυχημένοι, φθάνοντας μέχρι και του σημείου της απόρριψης.
Τα παιδιά από τη μεριά τους, λόγω της απόρριψης που δέχονται, αισθάνονται απογοήτευση και αγανάκτηση από τις συνεχείς αποτυχίες τους  Απογοητεύονται, παραιτούνται από προσπάθειες ελέγχου της συμπεριφοράς τους και καταφεύγουν σε ανώριμους τρόπους συμπεριφοράς π.χ. θεατρινισμούς για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον της ομάδας και να γίνουν αποδεκτά."
Κάνοντας κλικ εδώ θα βρείτε 30 τρόπους με τους οποίους μπορείτε να βοηθήσετε έναν μαθητή με ΔΕΠΥ. Άρθρο από το http://www.adhdhellas.org (Πανελλήνιο Σωματείο Ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας) 
Κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να διαβάσετε ένα φυλλάδιο σε pdf με πληροφορίες σχετικά με τη ΔΕΠΥ 
Κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να διαβάσετε πώς θα αναγνωρίσετε ένα παιδί με ΔΕΠΥ στη σχολική τάξη.